Herma Coumou

In 1988 vestigde de arts Herma Coumou een Second Opinion Praktijk in Amsterdam. De publiciteit en de discussie die daarop volgden hebben bijgedragen tot een bredere acceptatie van het vragen van een tweede mening, een “Second Opinion”.

Een tweede mening kan worden gevraagd bij twijfels omtrent een medische diagnose of behandelingsadvies of gewoon voor alle zekerheid. Tenslotte kan een diagnose of behandeling nogal wat consequenties hebben.

Hoewel het misschien het meest voor de hand ligt een tweede mening te vragen aan een andere huisarts of specialist, zijn er situaties waarin de Second Opinion Praktijk een uitkomst biedt. De redenen daarvoor blijken zeer verschillend te zijn.

Sinds ± 2000 wordt de praktijk steeds vaker benaderd door mensen die zijn vastgelopen in het medische circuit. Veelal zijn dit mensen die meerdere en tegenstrijdige adviezen hebben gekregen of door meerdere specialisten worden behandeld. Voor een leek kunnen deze complexe omstandigheden zo verwarrend zijn, dat zelfs nieuwe klachten ontstaan.

Sinds 2010 worden regelmatig vragen over het medicijngebruik voorgelegd. Het is niet ongebruikelijk om 5 of meer medicijnen dagelijks te gebruiken, zeker op oudere leeftijd. De kennis hierover (de bijwerkingen, de wisselwerkingen enz) is zeer beperkt en vraagt regelmatig om een hernieuwde evaluatie van het nut en de noodzaak van ieder middel en de dosering daarvan.

Herma Coumou maakt samen met u een overzicht van uw situatie en helpt u bij het nemen van de door u gewenste, en voor u juiste, beslissingen.

Regelmatig verwijzen huisartsen hun patiënten naar de praktijk van Dr. Herma Coumou. Ook maken huisartsen zelf in toenemende mate gebruik van haar kennis en ervaring.

 

 

Dr. Herma Coumou geeft u inzicht in uw situatie en laat u weer de regisseur zijn van uw leven.

Top